Saaristolaisvoileipäkakku
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Pohja:
- 500 g saaristolaisleipää
- 6-8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
Kostutus:
- n. 2 dl vettä
- nokare kasvisliemikuutio
Täyte 1:
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g kylmäsavulohta
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Täyte 2:
- 150 g smetanaa
- 100 g katkarapuja, valutettuna
- maun mukaan limepippuria
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 rkl punasipulia hienonettuna
Pinnalle:
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 120 g smetanaa
- limepippuria
Koristeluun:
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g katkarapuja, valutettuna
- 1 punainen paprika
- ½ dl tilliä
Valmistusohje
- Leikkaa leivistä reunat.
- Kiehauta vesi ja liota joukkoon nokare kasvisliemikuutiota.
- Valmista täytteet. Laita ruohosipulituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita tasaiseksi.
- Valmista toinen täyte. Laita kulhoon smetana, valutetut katkaravut, limepippuria maun mukaan, hienonnettu tilli ja hienonnettu punasipuli. Sekoita tasaiseksi.
- Kokoa kakku kerroksittain leivinpaperin päälle. Laita alimmaiseksi saaristolaisleipäviipaleet ja kostuta.
- Levitä päälle täyte ja lado kerros vaaleita leipäviipaleita. Kostuta.
- Levitä päälle täytettä ja leipäviipaleita. Kostuta.
- Jatka kunnes leipäviipaleet ja täytteet ovat loppu.
- Kääri voileipäkakku leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
- Avaa kakku leivinpaperista ja siisti reunat ja päädyt.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Sekoita ruohosipulituorejuusto, smetana ja limepippuri keskenään.
- Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.
- Koristele kakku kylmäsavulohiviipaleilla, ravuilla, hienonnetulla paprikalla ja hienonnetulla tillillä.