Saaristolaisvoileipäkakku

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Saaristolaisvoileipäkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

67 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Valmista yllättävä voileipäkakku saaristolaisleivästä. Kakku saa upean juhlavan maun mausteisesta leivästä ja sopii tarjottavaksi erilaisissa juhlissa niin kesällä tai talvella.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 500 g saaristolaisleipää
  • 6-8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
Kostutus:
  • n. 2 dl vettä
  • nokare kasvisliemikuutio
Täyte 1:
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
Täyte 2:
  • 150 g smetanaa
  • 100 g katkarapuja, valutettuna
  • maun mukaan limepippuria
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl punasipulia hienonettuna
Pinnalle:
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • limepippuria
Koristeluun:
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g katkarapuja, valutettuna
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl tilliä

Valmistusohje

  • Leikkaa leivistä reunat.
  • Kiehauta vesi ja liota joukkoon nokare kasvisliemikuutiota.
  • Valmista täytteet. Laita ruohosipulituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon kylmäsavulohi ja tilli. Sekoita tasaiseksi.
  • Valmista toinen täyte. Laita kulhoon smetana, valutetut katkaravut, limepippuria maun mukaan, hienonnettu tilli ja hienonnettu punasipuli. Sekoita tasaiseksi.
  • Kokoa kakku kerroksittain leivinpaperin päälle. Laita alimmaiseksi saaristolaisleipäviipaleet ja kostuta.
  • Levitä päälle täyte ja lado kerros vaaleita leipäviipaleita. Kostuta.
  • Levitä päälle täytettä ja leipäviipaleita. Kostuta.
  • Jatka kunnes leipäviipaleet ja täytteet ovat loppu.
  • Kääri voileipäkakku leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
  • Avaa kakku leivinpaperista ja siisti reunat ja päädyt.
  • Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  • Sekoita ruohosipulituorejuusto, smetana ja limepippuri keskenään.
  • Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.
  • Koristele kakku kylmäsavulohiviipaleilla, ravuilla, hienonnetulla paprikalla ja hienonnetulla tillillä.
Saaristolaisvoileipäkakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä