Grahamsämpylät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- vesi
- hiiva
- suola
- leipäsiirappi
- oliiviöljy
- vehnäjauho
- grahamjauho
Iltapalasämpylöiksi pyöriteltiin tällä kertaa sekä pitkulaisia sämpylöitä, että pyöreitä, joista jälkimmäiset saivat pintaansa unikonsiemeniä.
Suihkauta sämpylöiden pinnalle hieman vettä ennen paistamista, näin saat pinnasta rapean.
Grahamsämpylät 18 kpl
1/2 l maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl Dan Sukkerin leipäsiirappia
1/2 dl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
5 dl grahamjauhoja
Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja suola, lisää leipäsiirappi, öljy ja jauhot alustaen.
Anna kohota lämpimässä liinan alla parikymmentä minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä osat tasapaksuiksi pötköiksi ja jaa molemmat pötköt yhdeksään osaan.
Pyöritä palloiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Kostuta sämpylät vedellä, ripottele pinnalle halutessasi unikonsiemeniä.
Kohota sämpylöitä vielä hetki liinan alla, paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.