Hapankaalilaatikko

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
hapankaalilaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Syksy on sadonkorjuun aikaa, mutta kaalilaatikon valmistuksessa voi vähän oikaistakin. Valmis hapankaali taipuu mainiosti kaalilaatikon pohjaksi ja nopeuttaa ruoan valmistusta. Kokeile!

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1½ dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • voita (vaihtoehto)
  • 1 sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk valmista hapankaalia
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl siirappia
  • mustapippurirouhetta
Koristeluun:
  • tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

  • Laita riisit ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
  • Lisää fondi ja keitä, kunnes riisi on lähes kypsää. Seos on vielä löysää eikä kaikki neste ole imeytynyt.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna rypsiöljy tai voi pannulla, lisää sipuli ja jauheliha.
  • Paista kypsäksi käännellen.
  • Laita seokseen riisi nesteineen, venäläinen hapankaali, rikotut munat, siirappi ja mustapippuria myllystä.
  • Tarkista maku.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on sopivan kiinteää.
  • Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa seuraksi puolukkahilloa.
  • Tarjoa hapankaalilaatikko!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä