Silli-perunasalaatti
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso


Sillin sesongeista toinen on juhannus ja toinen on joulu. Suomalaiseen juhannuspöytään on totuttu nostamaan uuden sadon perunoita ja silliä. Suomen Sillikonttorin sillifilee on parhainta premium-laatua. Sillikonttorin tuotteet ovat avainlipputuotteita ja niitä jalostetaan Röölässä. Sillikonttorin sillifileet ovat premium-sillifileitä, eli kooltaan suurien sillien fileitä. Silleissä koolla on väliä. Mitä suurempi kala, sen parempi. Matjessillifilee sisältää runsaasti D-vitamiinia ja omega 3 -rasvahappoja. Maultaan se on monille joulukalanakin tuttu mausteisempi sillifilee. Voit käyttää tässä kesäisessä perunasalaatissa myös halutessasi kevyesti suolattuja sillifileitä. Silli-perunasalaatti sopii mainiosti ympäri vuoden myös buffet-pöytiin. Uusien perunoiden sesonkina käytä niitä, mutta muuna ajankohtana voit käyttää myös muita kiinteitä perunoita tai pariisinperunoita.
Advertising information
Ainekset
- 500 g uuden sadon perunoita
- vettä
- suolaa
- 2 kesäsipulia
- 1 pkt Suomen Sillikonttori Matjessillifileet TAI
- 1 pkt Suomen Sillikonttori kevyesti suolatut sillifileet (vaihtoehto)
- 3 kananmunaa
Kastike:
- ½ dl rypsiöljyä
- suolaa
- 2 rkl tilliä
- 1 tl sokeria
- 1 rkl sinappia
Ohje
- Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Voit halutessasi myös höyryttää perunat kypsiksi.
- Käytä pieniä perunoita kokonaisina, isompia voit leikata kypsänä sopiviksi suupaloiksi.
- Hienonna kesäsipulit varsineen.
- Leikkaa Matjessillifileet tasakokoisiksi viipaleiksi ja keitetyt kananmunat lohkoiksi.
- Valmista kastike.
- Mittaa kulhoon rypsiöljy, mausta suolalla, hienonnetulla tillillä, sokerilla ja sinapilla.
- Kaada kastike perunoiden ja sipulisilpun joukkoon.
- Sekoita ainekset silliä ja kananmunalohkoja lukuun ottamatta keskenään.
- Koristele silli-perunasalaatti kananmunalohkoilla ja suikaleiksi leikatuilla Matjessillifileillä.
- Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.