Paahtopaistisalaatti

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- suola
- makaroni
- kananmuna
- vesi
- rucola
- kurkku
- maustekurkku
- miniluumutomaatti
- aurinkokuivattu tomaatti
- persilja
- artisokan sydän
- balsamiviinietikka
- oliiviöljy
- piparjuuritahna
- suola
- mustapippuri
- naudan paahtopaisti
- soijakastike
- öljy
- tomaattipyree
- valkosipulinkynsi
- timjami
- mustapippuri
Paahtopaistisalaatti on tyylikäs ja juhlava salaatti kaikkina vuodenaikoina.
Valmista paahtopaistia hieman suurempi määrä ja nauti osa sellaisenaan ja käytä osa salaattiin.
Paahtopaistisalaatti
n. 400 g paahtopaistia viipaleina
vettä
suolaa
250 g jyvämakaronia
4 munaa
vettä
70 g rucolaa
1/2-1 pieni kurkku paloiteltuna
1 maustekurkku suikaleina
100-200 g miniluumutomaatteja puolitettuina
muutama aurinkokuivattu tomaatti paloiteltuna
1 ruukku persiljaa silppuna
250 g/150 g artisokan sydämen palasia yrttimarinadissa
tuoreita yrttejä maun mukaan silppuna
Kastike:
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä jyvämakaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Keitä munat ja jäähdytä ne ja leikkaa lohkoiksi.
Paloittele kurkut, miniluumutomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, valuta artisokansydämet ja silppua yrtit.
Laita salaatin ainekset tarjoiluvadille ja valuta joukkoon kastike.
Kastike:
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku.