Lämmin Välimeren salaatti

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- suola
- jyvämakaroni
- oliiviöljy
- grillijuusto
- halloumijuusto
- punainen paprika
- kesäkurpitsa
- kevätsipuli
- miniluumutomaatti
- valkosipulinkynsi
- yrttimarinoitu herkkusieni
- salaattisekoitus
- minttu
- persilja
- balsamiviinietikka
- mustapippuri
Välimeren salaatti on sopiva salaattipöydän kasvissalaatti.
Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä.
Jyvämakaroni on tyylikäs, nimensä mukaisesti jyvän muotoinen pieni makaroni, joka on kaunis juhlapöydässäkin.
Lämmin Välimeren salaatti
n. 15 annosta
reilusti vettä
suolaa
400 g jyvämakaronia
oliiviöljyä paistamiseen
400 g Filos Kyproksen grillijuustoa tai halloumia
1 punainen paprika pieninä kuutioina
1 pieni kesäkurpitsa pieninä kuutioina
1 nippu kevätsipulia varsineen silppuna
200 g puolitettuja miniluumutomaatteja
(1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
190/130 g yrttimarinoituja herkkusieniä
125 g luomusalaattisekoitusta (sisältää mm. rucolaa)
1 ruukku minttua hienonnettuna
1 pieni puntti persiljaa hienonnettuna
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Kiehauta reilu määrä suolalla maustettua vettä.
Keitä jyvämakaroneja, kunnes ne tuntuvat sopivan kypsältä. Valuta ja huuhtele kylmällä tai lämpimällä vedellä käyttötarkoituksen mukaan.
Käsittele kasvikset pastan kypsyessä.
Paista kuumassa pannussa oliiviöljyssä kuutioitua grillijuustoa, paprikaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia ja miniluumutomaatteja hetken aikaa. Lisää halutessasi joukkoon myös hienonnetut valkosipulinkynnet.
Sekoita ainekset kypsän pastan joukkoon.
Lisää joukkoon myös yrttimarinoidut herkkusienet, luomusalaattisekoitus, minttu ja persilja.
Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita salaatin joukkoon.