Itämainen salaatti ja maustekastike

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 2-4 Annosta
Itämainen salaatti

Kaipaatko raikasta ja maukasta lisuketta itämaisen aterian kylkeen? Tämä salaatti valmistuu helposti, mutta maistuu herkulliselta. Salaatin salaisuus piilee sen täyteläisessä kastikkeessa, joka tuo annokseen syvyyttä ja itämaista vivahdetta. Voit tuunata salaattia oman makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi aromaattista Thai basilikaa tai tuoretta korianteria, jotka nostavat makumaailman uudelle tasolle.

Tämä resepti sopii täydellisesti esimerkiksi thaimaalaisen curryn, vietnamilaisen grilliruoan tai kevyen wokin rinnalle – ja toimii mainiosti myös itsenäisenä lounaana.

Advertising information

Ainekset

2-4 annosta
Mantelikääretorttupohja:
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku
  • 1 keltainen paprika
Maustekastike
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl Thai soijakastiketta tai maun mukaan
  • 1 rkl riisiviinietikkaa tai maun mukaan
  • ½-1 punainen mieto chili
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
Pinnalle:
  • 2-3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  • Kuori porkkanat. Ota kuorimaveitsellä tai mandoliinilla lastuja porkkanoista ja kurkusta.
  • Leikkaa keltainen paprika suikaleiksi. Valmista maustekastike. Sekoita seesamiöljy, Thai soijakastike ja riisiviinietikka keskenään.
  • Hienonna chili ja kuorittu inkivääri.
  • Sekoita ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa riisiviinietikkaa jos kaipaat hapokkuutta ja Thai soijakastiketta jos haluat lisää suolaisuutta.
  • Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon.
  • Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla ja lisää ne muiden ainesten pinnalle.

Kauppalista

Yhteistyössä