Helppo tuorepuuro
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Biomed
Osalle ihmisistä aamupalan syöminen tuntuu haasteelliselta. Kun on vasta herännyt ja on jo kiire, saattaa aamiainen jäädä väliin. Tuorepuuro on kätevä aamiainen, sillä voit valmistaa sen jo edellisenä iltana jääkaappiin ja syödä sen aamulla tai napata mukaan ja nauttia työpöydän äärellä.
Advertising information
Mikä Linomix?
Ruokaan kätketyt elimistölle hyvää tekevät ainekset tulee nautittua huomaamatta. Monille tuttu LINOMIX on runsaasti (24%) marjaa sisältävä pellavansiemenrouhe, joka on erinomainen ravintokuitu. Se sisältää noin 37% ravintokuitua, josta 2/3 on liukenematonta ja 1/3 on liukenevaa kuitua.
Liukenematon kuitu toimii suoliston hyväksi lisäämällä ulosteen massaa ja tarpeellisten bakteerien määrää. Muiden siementen tavoin pellavassa on tiivis paketti myös öljyjä, proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja mm. kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja seleeniä sekä B-, E- ja K-vitamiineja on runsaasti. Pellavansiemenissä on erityisen paljon linoli- ja alfalinoleenihappoa. Alfalinoleenihappo (ALA) on ihmiselle välttämätön rasvahappo, joka lukeutuu Omega 3 -rasvahappoihin. Sen tiedetään edistävän veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Mikäli syöt kaksi ruokalusikallista Linomixiä päivässä, syöt huomaamattasi vuodessa 15 kiloa marjoja!
Ainekset
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl runsasmarjainen Linomix pellavansiemenrouhe
- 1 dl jogurttia
- 1 dl mustikkasosetta tai muuta marjasosetta
- ripaus vaniljajauhetta TAI
- vaniljasokeria (vaihtoehto)
- 1 rkl hunajaa tai maun mukaan
Pinnalle:
- muutama cashewpähkinä
- ½ banaani viipaleina
- muutama vadelma
- muutama pensasmustikka TAI
- muutama mustikka (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita kulhoon kaurahiutaleet, Linomix pellavansiemenrouhe, jogurtti, mustikkasose tai muu marjasose, vaniljajauhe tai vaniljasokeri ja hunajaa. Anna seoksen seistä 15 minuuttia tai yön yli.
- Laita seos annoskulhoon.
- Laita tuorepuuron pinnalle muutama cashewpähkinä, viipaloitua banaania, vadelmia ja pensasmustikoita tai mustikoita tai muita marjoja ja siemeniä.
- Vinkki! Ripottele tuorepuuroannoksen pinnalle kapseli nattokinaasia.
Mikä on nattokinaasi?
Natto – sanotaan että on yksi maailman terveellisimmistä ruoista ja olisi japanilaisten pitkän iän salaisuus
- Natto on perinteinen japanilainen aamiaisruoka
- Valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja Bacillus subtilis natto –bakteerin avulla.
- Perinteisesti fermentointi on tapahtunut käärimällä pavut riisin olkiin. Papuja fermentoidaan noin vuorokausi, kunnes niihin on muodostunut tahmea ja venyvä pinnoite – tästä pinnoitteesta eristetään nattokinaasi entsyymi jota on Biomedin tuotteessa.
- Nattoa kulutetaan Japanissa vuosittain arviolta 236 000 tonnia, lisäksi noin 700 000 tonnia lähtee vientiin ympäri maailman.
• Vuosittain tehdään vähintään kaksi kliinistä tutkimusta nattokinaasista.
Miksi käyttää nattokinaasia?
1. Liuottaa verihyytymiä hidastamatta haavojen paranemista
2. Alentaa korkeaa verenpainetta
3. Vähentää verihiutaleiden ja punasolujen kasautumista
4. Parantaa verenvirtausta
5. Alentaa tulehdusta (CRP)
6. Suositellaan kaikille yli 50 vuotiaille
7. Huonosta verenkierrosta kärsiville
8. Tupakoitsijoille