Possun leike
Uusimmat reseptit
Advertising information
Possun leike
Tässä on pala possun ulkofilettä. Poista kalvo terävällä lihaveitsellä.
Itse leikkaan lihan useimmiten parin sentin viipaleiksi, jotka leikkaan
vielä keskeltä melkein pohjaan asti, jolloin leikkeestä tulee isompi.
Liha nuijitaan kelmun tai ”hedelmäpussin” välissä, jotta lihassyyt
pysyvät ehjänä. Jos lihan pinta rikkoontuu kovasta käsittelystä, siitä
irtoaa paistovaiheessa neste ja liha on kuivaa.
Nuiji liha keskeltä ulospäin suuntautuvin ”iskuin”, jotta saat kohtalaisen symmetrisen leikkeen.
Tässä on nuijittuja leikkeitä, jotka on sisäpuolelta voideltu
pippurituorejuustolla. Päälle ripottelin persiljasilppua. Käänsin
leikkeen kaksinkerroin ja kääntelin kananmunassa, jonka rakenteen
rikoin ja sekoitin joukkoon suolaa, pippurisekoitusta ja
paprikajauhetta. Osan leikkeistä kääntelin sen jälkeen korppujauhoissa
ja osan juustoraasteessa. Paistoin kuumassa pannussa margariinissa.
Kuvassa on myös yksi tavallinen, juustolla paneroitu leike.