Murea possupata

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Murea possupata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

88 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Murea possupata valmistuu uunissa tai painekattilassa. Ruoan punaviinin voit korvata myös lihaliemellä. Murea possupata valmistuu uunissa tai painekattilassa. Vinkki! Painekattilassa ruoka valmistuu 15 minuutissa.

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g possunkinkkua suikaleina
  • 200 g värikkäitä uunikasviksia (sipulia, myskikurpitsaa, punaista paprikaa ja vihreää paprikaa)
  • cayennepippuria
  • 1 tähtianis
  • 2 laakerinlehteä
  • ¾ tl suolaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • vettä

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja paista lihasuikaleet kauttaaltaan.
  • Lisää värikkäät uunikasvikset ja kääntele hetki.
  • Ripottele joukkoon cayennepippuri, tähtianis, laakerinlehdet ja suola.
  • Lisää punaviini ja tomaattipyree.
  • Kaada ainekset uunipataan ja lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
  • Kypsennä possupata 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
  • Vinkki! Voit käyttää myös porsaanlapaa, mutta leikkaa liha silloin kuutioiksi ja hauduta ruokaa uunissa 3-4 tuntia.
  • Lisää silloin joukkoon kypsennyksen välillä punaviiniä tai vettä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä