Pinaattiletut
- 5 min Työaika
- 35 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4-6 Annosta
Advertising information
Ainekset
Pinaattilettujen määrä noin. 40-50 kpl
- 2 kananmunaa
- ½ l maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 150 g pakastepinaattia
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
- Sulata pakastepinaatti.
- Riko kulhoon munat.
- Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola, pinaatti sekä öljy.
- Anna turvota mielellään puoli tuntia.
- Paista pinaattiletut kuumassa pannussa rasvassa.
Usein kysytyt kysymykset: Pinaattiletut
1. Mistä pinaattiletut on tehty?
Perinteiset pinaattiletut sisältävät:
- Pinaattia (tuoretta tai pakaste)
- Maitoa
- Kananmunia
- Vehnäjauhoja
- Suolaa ja muskottipähkinää
- Paistamiseen käytetään yleensä voita tai öljyä
2. Voiko pinaattiletut tehdä ilman kananmunia?
Kyllä. Kananmunan voi korvata esim. soijajogurtilla, omenasoseella tai kaupallisella kananmunankorvikkeella. Rakenne voi olla hieman pehmeämpi
3. Onko pinaattiletut gluteenittomia?
Ei automaattisesti. Käytä gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhojen sijaan, jos haluat gluteenittoman version.
4. Voiko pinaattiletut pakastaa?
Kyllä. Ne säilyvät hyvin pakastettuna ja voi lämmittää pannulla, mikrossa tai uunissa. Valmiit kaupan pinaattiletut ovat usein pakasteita.
5. Mitä lisukkeita pinaattilettujen kanssa tarjoillaan?
- Puolukkahillo on klassinen valinta.
- Myös raejuusto, salaatti, keitetty kananmuna tai savulohi sopivat hyvin.
6. Voiko pinaattiletut tehdä maidottomina?
Kyllä. Käytä kasvipohjaista maitoa kuten kaura-, soija- tai mantelimaitoa. Varmista, että valitsemasi maito kestää kuumennusta.
7. Kuinka monta lettua reseptistä tulee?
Riippuu taikinan määrästä ja lettujen koosta. Tyypillinen kotiresepti tuottaa noin 10–15 pientä lettua.
8. Ovatko pinaattiletut terveellisiä?
Kyllä, varsinkin kotitekoiset. Ne sisältävät kuitua, rautaa ja vitamiineja pinaatista sekä proteiinia kananmunasta. Rasvan ja suolan määrää voi säädellä itse.