Illanistujaisdippitarjoilut

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-12 annosta
  • Jyväshyvä Lempikaura Siemenet -välipalakeksi
Hummus:
  • 3dl (kypsä) kikherne
  • 80 g tahini
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • suola
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljy
  • paprikajauhe
  • tuore lehtipersilja
Punajuuritahna:
  • 8 (keskikokoista) punajuuri
  • suola
  • 1-2 tl kuivattu rakuuna
  • 1-2 rkl oliiviöljy
Rucolapestokastike:
  • 50 g rucola
  • 1 ruukku tuore lehtipersilja
  • 50 g cashewpähkinä
  • 30 g parmesaanijuusto
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 2 dl oliiviöljy

Valmista samettinen hummus, värikäs punajuuritahna ja paksu rucolapesto ja tarjoa seuraksi dippivihanneksia ja ihastuttavan kauraisia vegaanillekin sopivia Jyväshyvä Lempikaura Siemenet -välipalakeksejä.

Illanistujaisdippitarjoilut

Hummus

3 dl kypsiä kikherneitä
80 g tahinia
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
½ sitruunanmehu

Pinnalle:
1 rkl oliiviöljyä
ripaus paprikajauhetta
lehtipersiljaa

Laita kikherneet liemineen tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon tahini.
Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja sitruunanmehu.
Jauha sileäksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa pienellä määrällä vettä tai oliiviöljyä. Tarkista maku.
Laita hummus kulhoon ja kaada pinnalle oliiviöljyä. Ripottele koristeeksi hieman paprikajauhetta ja lehtipersiljaa.

Punajuuresta saat upean makuisen ja värisen tahnan dippailuun.

Punajuuritahna

8 keskikokoista punajuurta
ripaus suolaa
1-2 tl kuivattua rakuunaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Kääri punajuuret folioon ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Kuori punajuuret ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Lisää ripaus suolaa, rakuunaa ja oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.

Rucola-pestokastike on ihana dippikastike, jota voit täydentää halutessasi omilla lempiyrteilläsi. Tämä kastike saa jäädä normaalia pestokastiketta hieman paksummaksi.

Rucolapestokastike

50 g rucolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
50 g cashewpähkinöitä
30 g parmesaanijuustoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 dl oliiviöljyä

Laita rucola ja lehtipersilja tehosekoittimeen.
Lisää cashewpähkinät ja parmesaanijuusto. Rouhi joukkoon hieman suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää oliiviöljy ja pyöräytä ainekset kastikkeeksi.

Tarjoa dippikastikkeena.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä