Gluteenittomat basilika-valkosipulisämpylät

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 5 dl vesi
  • 1 rkl psyllium
  • 25 g tuorehiiva
  • ½ dl tumma siirappi
  • 7 dl gluteeniton jauhoseos
  • ½ dl avokadoöljy
  • ½ dl rypsiöljy
  • 1 ½ tl suola
  • ½-3/4 d tuore basilika
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 100 g parmesaanijuusto
  • kananmuna
  • unikonsiemeniä
  • seesaminsiemeniä

Gluteenittomat basilika-valkosipulisämpylät
10 kpl

5 dl reilusti lämmintä vettä
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (suolaisille taikinoille sopivaa)
½ dl avokado- tai rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
½-3/4 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g parmesaanijuustoa tai muuta juustoa raasteena

Pinnalle:

vettä tai rikottua kananmunaa
unikon- tai seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi.

Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota nesteessä.
Murenna joukkoon hiiva ja lisää tumma siirappi sekoittaen.
Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos, avokado- tai rypsiöljy, suola, hienonnettu basilika, hienonnetut valkosipulinkynnet ja juustoraate.
Älä vaivaa taikinaa turhaan, vaan sekoita se tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Voitele halutessasi vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
Paista 200-225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mikäli et käytä sämpylöitä samana päivänä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä