Marjahyve
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl mustikka
- 2 dl vadelma
- ¾ dl Dansukker Taloussokeri
- 50 g voi
- margariini
- 1 dl neljän viljan hiutale
- kaurahiutale
- 1 dl fariinisokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 2 munanvalkuainen
- 2 rkl Dansukker tomusokeri
Marjahyve on helppo jälkiruokaherkku, joka sopii tarjottavaksi isollekin joukolle.
Käytä erilaisia kauden marjoja sellaisenaan tai marjasekoituksina.
Marjahyve
2-4 annosta
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
¾ dl Dansukker Taloussokeria
Kuorrute:
50 g voita tai margariinia
1 dl neljän viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Pehmeä marenki:
2 munan valkuaista
2 rkl Dansukker Tomusokeria
Sekoita marjat ja taloussokeri keskenään ja kaada marjat reunalliseen uunivuokaan.
Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla.
Sekoita kuorrutteen ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle.
Kypsennä marjahyvettä 200 -asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vatkaten.
Pursota marengista nokareita tai tankoja kuorrutteen päälle. Laita vielä hetkeksi uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.