Suppilovahvero-kantarellirisotto

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Suppilovahvero-kantarellirisotto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

54 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Siitakesieni-kantarellirisotto on ihastuttava lämmittävä ruoka milloin tahansa, mutta toki erityisesti sieniaikaan. Onneksi viljeltyjä sieniä saa kaupasta läpi vuoden ja syksyn satoahan voi myös pakastaa tai kuivata. Liota kuivattuja sieniä hetki kylmässä vedessä ennen käyttöä ja purista neste pois ennen ruokaan lisäämistä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 5 dl siitakesieniä
  • 3-5 dl kantarelleja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 25 g voita
  • 2 ½ dl risottoriisiä
  • 4 dl vettä
  • n. 3 dl valkoviiniä TAI
  • n. 3 dl kuivaa omenasiideriä
  • ½-1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia
Lisäksi:
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele sienet pieniksi kuutioiksi.
  • Laita rypsiöljy ja voi pannulle ja kuumenna, mutta älä ruskista.
  • Lisää sipulit ja sienet ja paista, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  • Lisää riisi ja kääntele hetki. Lisää vesi ja viini tai omenasiideri vähän kerrallaan ja anna risoton kypsyä hiljalleen.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja mausta mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
  • Tarkista maku.
  • Raasta valmiin suppilovahvero-kantarellirisoton pinnalle parmesaanilastuja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä