Speltti-broileririsotto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- broilerin fileesuikale
- paprikajauhe
- timjami
- rosmariini
- mustapippuri
- sipuli
- risottospeltti
- vesi
- valkosipulinkynsi
- kanafondikuutio
- sienikuutio
- valkoviini
- suippopaprika
- persilja
Kokeilin Mooseksen Viljan luomu speltti-tuotteista höyrytettyä risottospelttiä.
Tällä sai kivasti vaihtelua perinteiseen risottoon nähden, kannattaa kokeilla!
Tuotetietoa paketin kyljestä:
Speltti on ikivanha viljalaji, jota on viljelty jo 9000 vuotta. Se on maukas ja helposti sulava vilja, jossa on paljon kuitua ja arvokkaita ravintoaineita.
Mooseksen Viljan spelttituotteissa käytetään alkuperäisiä, aitoja lajikkeita, joita ei ole risteytetty vehnän kanssa.
Mooseksen Viljan speltti on viljelty luonnonmukaisin menetelmin Suomessa. Spelttijyvän kuori, joka on paksu ja monikerroksinen, kuoritaan Mooseksen tilan omalla speltinkuorimakoneella, joka säilyttää jyvän ehjänä.
Voidaan käyttää vehnän tapaan, sisältää gluteenia, joten ei sovi keliaakikoille.
Speltti-broileririsotto
tilkka öljyä
500 g broilerin filesuikaleita
paprikajauhetta
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
2 dl höyrytettyä risottospelttiä
4 dl vettä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 Maggin kanafondikuutio
1 prk (315/160 g) Sauvon säilykkeen sienikuutioita (sis. haaparouskuja, kangasrouskuja, herkkusieniä ja osterivinokkaita)
1 dl valkoviiniä
1 punainen suippopaprika
persiljaa silppuna
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, paista broilerisuikaleet, mausta paprikajauheella, timjamilla, rosmariinilla ja mustapippurilla, nosta sivuun odottamaan.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota sipulisilppua ja risottospelttiä hetki.
Lisää joukkoon valkosipuli ja fondikuutio, anna hautua, kunnes neste on lähes haihtunut.
Lisää valutetut sienet, valkoviini ja suikaloitu paprika, sekä broilerisuikaleet. Anna hautua kypsäksi.
Silppua joukkoon tuoretta persiljaa.
Tarkista maku!
Huom! Fondi sisältää suolaa, joten älä lisää sitä erikseen.
Viinin voit korvata vedellä.