Hellapoliisi: Makumatkalla@Eveo: Haapajärvi -reseptit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Makumatkalla: haapajärvi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi makumatkaili Eveo TV-kanavalla Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvellä.

Kävimme tutustumassa Elega-keittiöiden valmistukseen, poikkesimme Veihtilahden puutarhalla ihastelemassa suloisia eläimiä ja teimme kesäistutuksen. Vielä ehdimme poiketa Lemmensillalla, Ronkaalan rantapolulla ja Ketolan maatilamatkailun rantamökeillä. Siellä valmistimme kivaa kesäruokaa,jonka reseptit löydät tästä. Torstaitorilla tutustuimme paikallisiin rieskoihin ja kivaan torimeininkiin.

Haapajärvi on kivan kotoisa kaupunki, josta löytyy reilusti arjessa ilahduttavia palveluita aina ruokapaikoista leipomo-kondiittorimyymälöihin ja sisustusliikkeistä kukkakauppoihin.

Tutustu lisää Haapajärveen

Advertising information

kesäinen perunasalaatti

Menu

Kesäinen perunasalaatti
Raparperi-kaurapaistos

Ainekset

4 annosta
Kesäinen perunasalaatti (4-6 annosta)
  • 1 kg kypsiä varhaisperunoita
  • 1-2 punasipulia
Kastike:
  • 2 prk kermaviiliä
  • 2-3 tl sinappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku tuoretta tilliä TAI
  • ruohosipulia (vaihtoehto) TAI
  • persiljaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Leikkaa kypsät varhaisperunat lohkoiksi tai kuutioiksi.
  • Kuori ja hienonna punasipulit.
  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Laita kermaviili kulhoon ja lisää joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, sitruunanmehu ja hienonnettu tilli,ruohosipuli tai persilja.
  • Sekoita keskenään.
  • Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
raparperi-kaurapaistos

Raparperi-kaurapaistos

Ainekset

4 annosta
  • 3-4 vartta raparperia
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 1-2 tl kanelia
  • (ripaus kardemummaa)
Lisäksi:
  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl (Hietalan Myllyn) kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ripaus vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Paloittele raparperinvarret ja laita ne reunalliseen uunivuokaan.
  • Ripottele joukkoon fariinisokeria ja valuta joukkoon hunajaa.
  • Ripottele päälle kanelia (ja halutessasi kardemummaa).
  • Sekoita voi, kaurahiutaleet ja fariinisokeri keskenään ja levitä raparperiseoksen päälle vuokaan.
  • Paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
  • Vinkki! Perunasalaatin kastike sopii myös erilaisten kalojen kastikkeeksi,kuten savustetun kuhan, ahventen tai lohen seuraksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä