Mansikkainen marenkiunelma

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- munankeltuainen
- vehnäjauho
- gluteeniton jauhoseos
- mantelijauhe
- leivinjauhe
- Dansukker vaniljasokeri
- mansikka
- vesi
- Dansukker Taloussokeri
- perunajauho
- munanvalkuainen
- Dansukker mansikanmakuinen tomusokeri
Tarjoa tätä makeaa leivonnaista vaikkapa ystävänpäivänä tai kesäjuhlissa.
Mansikkainen marenkiunelma
Pohja:
100 g margariinia tai voita
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munankeltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte:
5 dl (n. 300 g) mansikoita
3 dl vettä
1 dl Dansukker Siro- tai Taloussokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
Marenki:
4 munanvalkuaista
1 1/2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin.
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munankeltuaiset hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 13-15 minuuttia.
Pohjan paistuessa valmista täyte.
Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua sen verran, että mansikat hieman pehmenevät.
Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, lisää seos höyryävään mansikkaliemeen ja sekoita kunnes pulpahtaa. Kiisselistä kuuluu tulla erittäin paksu, jotta se pysyy piirakan sisällä.
Anna kiisselin jäähtyä sillä välin kun valmistat marengin.
Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon mansikanmakuista tomusokeria koko ajan vatkaten.
Kaada kiisseli piirakkapohjan päälle, levitä pinnalle lusikalla marenkivaahto tai pursota se pursotinpussilla tähdiksi.
Laita piirakka uunin keskiritilätasolle ja anna sen olla uunissa vain sen verran, että pinta saa hieman väriä.
Kuva: Arto Vuohelainen