Makkara-perunasoselaatikko

Uusimmat reseptit
Advertising information
Jokamiehen vihanneksesta saa erittäin herkullisen uuniruoan.
Kokeile erilaisia makkaroita!
Makkara-perunasoselaatikko
reilu kilo perunoita
suolaa
50 g margariinia
n. 3 dl maitoa (tai tarpeen mukaan)
100 g sulatejuustoa
tilkka öljyä
1 iso sipuli silppuna
400 g makkaraa (esimerkiksi savumakkaraa) kuutioina
1/2 punainen paprika silppuna
yrttejä maun mukaan (esimerkiksi persiljaa, timjamia tai basilikaa)
2 munaa
Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää joukkoon suola ja margariini, vatkaa tasaiseksi soseeksi.
Lisää maitoa tarpeen mukaan, jotta saat löysähkön soseen. Vatkaa joukkoon myös sulatejuusto.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää sipulisilppu ja makkarakuutiot, sekä silputtu paprika.
Sekoita makkara-seos perunasoseen joukkoon. Sekoita joukkoon myös munat ja silputut yrtit.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes laatikko tuntuu kiiteältä.
Voit halutessasi ripotella pinnalle korppujauhoja ja muutaman nokareen voita tai margariinia.