Hillomunkit
- 1 h Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Vapun rakastetuimpiin herkkuihin lukeutuu tietysti ihanat hillomunkit! Leivo kerralla reilu määrä ja ilahduta niillä myös ystäviäsi. Kyllä vappuun yksi hillomunkki kuuluu.
Katso lisää VAPPU reseptejäAdvertising information
Ainekset
20-30 annosta
Munkkitaikina:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 12-14 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- tai margariinia
Paistamiseen:
- 1½ l rypsiöljyä
Pinnalle:
- sokeria
Täyte:
- 100-150 g hilloa
- tai marmeladia
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
- Lisää kardemumma ja osa vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen.
- Alusta loput jauhot joukkoon hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
- Vaivaa joukkoon myös sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan.
- Pyöritä ne tasakokoisiksi tangoiksi.
- Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä pulliksi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen.
- Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn.
- Paista munkit molemmin puolin varovasti reikäkauhalla kääntäen.
- Nosta munkit valumaan talouspaperin tai ritilän päälle.
- Kääntele pian sokerissa.
- Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla.
- Käytä tasaista hilloa tai marmeladia makusi mukaan.
- Laita se pursotinpussiin ja ota munkki varovasti käteen.
- Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa munkin sisään.
- Nauti hillomunkit itsetehdyn siman kera!