Hillomunkit

  • 1 h Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Hillomunkit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

118 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Vapun rakastetuimpiin herkkuihin lukeutuu tietysti ihanat hillomunkit! Leivo kerralla reilu määrä ja ilahduta niillä myös ystäviäsi. Kyllä vappuun yksi hillomunkki kuuluu.

Katso lisää VAPPU reseptejä

Advertising information

Ainekset

20-30 annosta
Munkkitaikina:
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 12-14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • tai margariinia
Paistamiseen:
  • 1½ l rypsiöljyä
Pinnalle:
  • sokeria
Täyte:
  • 100-150 g hilloa
  • tai marmeladia

Valmistusohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
  • Lisää kardemumma ja osa vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen.
  • Alusta loput jauhot joukkoon hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  • Vaivaa joukkoon myös sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan.
  • Pyöritä ne tasakokoisiksi tangoiksi.
  • Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä pulliksi.
  • Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen.
  • Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn.
  • Paista munkit molemmin puolin varovasti reikäkauhalla kääntäen.
  • Nosta munkit valumaan talouspaperin tai ritilän päälle.
  • Kääntele pian sokerissa.
  • Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla.
  • Käytä tasaista hilloa tai marmeladia makusi mukaan.
  • Laita se pursotinpussiin ja ota munkki varovasti käteen.
  • Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa munkin sisään.
  • Nauti hillomunkit itsetehdyn siman kera!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä