Paholaisen kakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämän kakkuohjeen löysin Kodinkuvalehden parhaat täytekakut-kirjasta. Todella ihanan makuinen kakku, suosittelen!
Paholaisen kakku
175 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl siirappia
60 g jauhettua mantelia (itse käytin hasselpähkinärouhetta)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
1 dl kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa
Kuorrutus:
2 valkuaista
225 g tomusokeria
4 rkl vettä
1/2 tl sitruunamehua
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kulhon pohjalle munien rakenne rikki. Mittaa mukaan loput kakun aineet ja hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se nelikulmaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa reilu tunti, kumoa kakku jäähtymään.
Valmista kuorrutus vesihauteessa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja vatkaa vesihauteessa kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja kauniin kiiltävää.
Levitä kuorrutus kakun päälle.
Voit kostuttaa kakun halutessasi laimennetulla rommilla.
P.S Jos joku ihmettelee kakun päällä olevaa suorakaiteen muotoista kohtaa, se on erikseen paistettu pikkukakku, kun en ollut varma mahtuuko koko taikina samaan, isompaan vuokaansa.
P.P.S Ruusu ja terälehdet on Unelma-Ullan käsialaa=)