Lampaan- ja karitsanpaisti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

107 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pääsiäistä vietimme osittain maaseudulla Keski-Suomessa. Otimme mukaan valmiiksi maustetun karitsanpaistin, kyläpaikassamme oli lampaanpaisti, joka marinoitiin itse.
Kyllä lampaan ja karitsan makuero on valtava.
Karitsan liha on nuorta ja mietoa, kun taas lammas on vanhaa ja sitkeämpää ja siinä maistuu villa.

Valmiiksi marinoitu paisti on helppo valmistaa, nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa.
Jääkaappikylmästä lihasta irtoaa paistovaiheessa paljon nestettä ja lihasta tulee kuiva.

Paisti on hyvä paistaa paistopussissa, silloin liha ei kuivu ja siitä tulee murea. Pussiin kerääntyvä paistoneste sopii suurustettuna kastikkeeksi, sitä voi maustaa punaviinillä ja kermalla, sekä tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla.

Advertising information

Ainekset

Marinointiliemi
  • 2-3 rkl öljyä
  • kuivattua rosmariinia
  • kuivattua timjamia
  • kuivattua minttua
  • suolaa
  • mustapippuri
Lisäksi
  • valkosipulinkynsiä
  • minttuhyytelöä
  • perunasosetta

Ohje

  • Jos marinoit lihan itse, tee näin.
  • Suolaa paisti kauttaaltaan, rouhi pintaan myös mustapippuria, anna maustua useampi tunti, tai mielellään yli yön.
  • Sekoita ainekset sekaisin ja hiero paistin pintaan.
  • Tee lihaan sinne tänne viiltoja ja työnnä viiltoihin valkosipulinpaloja.
  • Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari, leikkaa paistopussin ylälaitaan pieni ilma-aukko ja laita paisti pusseineen uunivuokaan.
  • Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta.
  • Anna paistin levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.
  • Tarjoa lisäksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai perunasosetta, minttuhyytelöä, tai karpalohyytelöä, sekä halutessasi paistoliemestä, punaviinistä ja kermasta suurustettua kastiketta.
  • Koristele tuoreella mintulla ja/tai rosmariinilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: