Lampaan- ja karitsanpaisti
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Valmiiksi marinoitu lampaanpaisti (tai karitsanpaisti) on helppo valmistaa. Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa.
Jääkaappikylmästä lihasta irtoaa paistovaiheessa paljon nestettä ja lihasta tulee kuiva.
Paisti on hyvä paistaa paistopussissa, silloin liha ei kuivu ja siitä tulee murea. Pussiin kerääntyvä paistoneste sopii suurustettuna kastikkeeksi, sitä voi maustaa punaviinillä ja kermalla, sekä tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla.
Advertising information
Ainekset
- lampaanpaisti TAI
- karitsanpaisti
- 2-3 rkl öljyä
- kuivattua rosmariinia
- kuivattua timjamia
- kuivattua minttua
- suolaa
- mustapippuri
Lisäksi:
- valkosipulinkynsiä
- minttuhyytelöä
- perunasosetta
Valmistusohje
- Jos marinoit lihan itse, tee näin.
- Suolaa paisti kauttaaltaan, rouhi pintaan myös mustapippuria, anna maustua useampi tunti, tai mielellään yli yön.
- Sekoita ainekset sekaisin ja hiero paistin pintaan.
- Tee lihaan sinne tänne viiltoja ja työnnä viiltoihin valkosipulinpaloja.
- Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari, leikkaa paistopussin ylälaitaan pieni ilma-aukko ja laita paisti pusseineen uunivuokaan.
- Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta.
- Anna paistin levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.
- Tarjoa lisäksi esimerkiksi valkosipuliperunoita tai perunasosetta, minttuhyytelöä, tai karpalohyytelöä, sekä halutessasi paistoliemestä, punaviinistä ja kermasta suurustettua kastiketta.
- Koristele karitsan- tai lampaanpaisti tuoreella mintulla ja/tai rosmariinilla.