Karitsakebakot

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
  • 400 g karitsan jauheliha
  • 2 kevätsipulinvarsi
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen paprika
  • 2 tl Cajun mauste
  • ½ tl suola
  • mustapippurirouhe
Couscouslisäke:
  • 4 dl vesi
  • ½ rkl kasvisfondi
  • 4 dl couscous
  • 3 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuore minttu
  • 200 g fetajuusto
  • 1 limen mehu
  • mustapippurirouhe
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 1 dl vihreä oliivi

Pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvat koko perheelle. Karitsanliha on mietoa ja herkullista. Sitä löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta. Kypsennä pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.

Karitsakebakot
3-4 annosta

400 g karitsanjauhelihaa
2 vartta kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
½ punainen paprika pieninä kuutioina
2 tl cajunmaustetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Couscouslisäke:
4 dl vettä
½ rkl kasvisfondia
4 dl couscousia
3 tomaattia
1 punasipuli hienonnettuna
1 ruukkua minttua
200 g fetajuustoa
1 limen mehu
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
1 dl vihreitä oliiveja

Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Valmista couscouslisäke.
Kiehauta vesi ja kasvisfondi.
Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti.
Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Hienonna minttu ja murusta fetajuusto.
Sekoita muiden ainesten joukkoon.
Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
Valuta joukkoon oliiviöljy.
Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
Tarkista maku.
Tarjoa karitsakebakoiden seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: