Karitsakebakot

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karitsakebakot
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvat koko perheelle. Karitsanliha on mietoa ja herkullista. Sitä löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta. Kypsennä pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 kevätsipulinvarsia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • 2 tl cajunmaustetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Couscouslisäke:
  • 4 dl vettä
  • ½ rkl kasvisfondia
  • 4 dl couscousia
  • 3 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 limen mehu
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Valmistusohje

  • Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
  • Valmista couscouslisäke.
  • Kiehauta vesi ja kasvisfondi.
  • Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti.
  • Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna minttu ja murusta fetajuusto.
  • Sekoita muiden ainesten joukkoon.
  • Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
  • Valuta joukkoon oliiviöljy.
  • Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa karitsakebakoiden seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä