Karitsakebakot ja couscouslisäke

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karitsakebakot
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pääsiäiseen sopivat karitsakebakot maistuvat koko perheelle. Karitsanliha on mietoa ja herkullista. Sitä löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta. Kypsennä pannulla tai uunissa. Tarjoa seuraksi nopeasti valmistuva, herkullinen couscouslisäke.

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 kevätsipulinvarsia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • 2 tl cajunmaustetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Couscous-lisäke:
  • 4 dl vettä
  • ½ rkl kasvisfondia
  • 4 dl couscousia
  • 3 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 limen mehu
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vihreitä oliiveja

Valmistusohje

  • Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
  • Valmista couscouslisäke.
  • Kiehauta vesi ja kasvisfondi.
  • Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti.
  • Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna minttu ja murusta fetajuusto.
  • Sekoita muiden ainesten joukkoon.
  • Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
  • Valuta joukkoon oliiviöljy.
  • Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa karitsakebakoiden seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä