Karitsakebakot ja couscouslisäke
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
3-4 annosta
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 2 kevätsipulinvarsia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika
- 2 tl cajunmaustetta
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Couscous-lisäke:
- 4 dl vettä
- ½ rkl kasvisfondia
- 4 dl couscousia
- 3 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 200 g fetajuustoa
- 1 limen mehu
- mustapippuria myllystä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vihreitä oliiveja
Valmistusohje
- Laita karitsanjauheliha kulhoon ja hienonna joukkoon kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää cajunmauste, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele tasakokoisia soikioita ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä käännellen tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
- Valmista couscouslisäke.
- Kiehauta vesi ja kasvisfondi.
- Sammuta levy ja lisää couscous. Anna seoksen seistä muutama minuutti.
- Sekoita jyvät irtonaisiksi. Leikkaa tomaatit ja kuorittu punasipuli pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna minttu ja murusta fetajuusto.
- Sekoita muiden ainesten joukkoon.
- Purista joukkoon limen mehu ja mausta rouhitulla mustapippurilla.
- Valuta joukkoon oliiviöljy.
- Lisää lopuksi oliivit kokonaisina tai viipaleina ja sekoita ainekset.
- Tarkista maku.
- Tarjoa karitsakebakoiden seurana.