Karitsanlihapyörykät

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Karitsanlihapyörykät

4 annosta

1 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
puolikas sipuli
500 g lampaan (tai karitsan) jauhelihaa
1 l vettä
1/2 tl garam masalaa
1/2 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 muna
1 dl tuoretta silputtua korianteria
suolaa

Kastike:

1 tl raastettua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
puolikas sipuli silputtuna
2 rkl öljyä
1 tl murskattua juustokuminan siemeniä
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl chilijauhetta
1,5 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
2 tl korianterijauhetta
1/2 tl garam masalaa

Hienonna yhteensä 4 valkosipulinkynttä, muutaman sentin pala inkivääriä ja yksi sipuli samalla kertaa. Käytä puolet aineksista pyöryköihin ja loput kastikkeeseen.

Laita vesi kuumenemaan sillä aikaa kun pyörittelet ainekset pyörykkätaikinaksi.

Esikypsennä pieniä pyöryköitä keittämällä niitä muutama minuutti. Paista vedestä valutetut pyörykät pannulla kovalla lämmöllä kullanruskeiksi, nosta sivuun.

Kuullota kastiketta varten sipuli öljyssä keskilämmöllä. Lisää kuminansiemenet ja paista käännellen minuutti. Sekoita joukkoon valkosipulimurska ja inkivääri, anna kypsyä hetki. Lisää kurkuma ja chilijauhe, paista pikaisesti. Kaada pääle paseeratut tomaatit ja vesi. Lisää korianteri ja garam masala. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia, kaada pyörykät joukkoon ja kuumenna.

Tarjoa lisäksi riisiä ja halutessasi esim kurkkuraitaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä