Karitsan paahtopaisti ja bearnaisekastike

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karitsan paahtopaisti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

121 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Pääsiäisen juhlava ja murea herkkuateria valmistetaan miedosta karitsan paahtopaistista.
Valmistus on hyvin helppoa.
Bearnaisekastike on liharuokien kanssa tarjottava kastike, jonka valmistus on ennakkoluuloista poiketen helppoa.
Mikäli et omista haudekattilaa, varaa kaksi pientä kattilaa, joista alle jäävä on aavistuksen ylempää suurempi.
Kokeile ja ihastu!

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 800 g karitsan paahtopaistia
Marinadi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1½ tl timjamia
  • 1½ tl kuivattua rakuunaa
Bearnaisekastike
  • 1 dl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3-4 valkopippuria
  • 4 kanamunankeltuaista
  • 150 g voita
  • kuivattua rakuunaa
Valkosipuliperunat
  • 1½ kg perunoita
  • 3 rkl öljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ l kuohukermaa
  • paprikajauhetta
  • pippurisekoitusta
  • suolaa

Valmistusohje

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha maustumaan muovipussiin tai kelmulla vuorattuun kulhoon yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Nosta pois marinadista ja paista kauttaaltaan paistopinta pannulla.
  • Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita se 180 asteiseen uuniin.
  • Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 54-56 astetta.
  • Anna lihan levätä folion alla kymmenisen minuuttia ennen paistolämpömittarin poistamista.
  • Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  • Valmista bearnaisekastike.
  • Mittaa mausteliemen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä.
  • Ota esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila.
  • Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
  • Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
  • Lisää joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilällä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
  • Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon.
  • Mausta kuivatulla rakuunalla.
  • Valmista valkosipuliperunat
  • Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • uumenna öljy kattilassa, paista muutaman minuutin ajan perunaviipaleita ja hienonnettua valkosipulia koko ajan käännellen.
  • Lisää joukkoon kerma ja mausteet.
  • Anna kerman kiehahtaa.
  • Kaada seos uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 225 asteisessa uunissa n. 1 tunti.
  • Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  • Tarjoile karitsan paahtopaisti vaikka pääsiäisvieraille!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: