Feta-lammaspyörykät tomaattikastikkeessa ja bulguria

Uusimmat reseptit
Advertising information
Feta-lammaspyörykät tomaattikastikkeessa ja bulguria
Feta-lammaspyörykät tomaattikastikkeessa:
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 muna
1 porkkana raasteena
1 pkt (n. 150 g) Fetaraastetta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai valkosipulijauhetta
(suolaa tarvittaessa, huomioi, että feta on suolaista)
paprikajauhetta
mustapippuria
Laita kulhoon vesi ja korppujauhot, anna turvota hetki. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi.
Pyörittele pellille leivinpaperin päälle pyöryköiksi. Paista 200-asteisessa uunissa.
Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa + 1 tlk vettä
valkosipulijauhetta tai valkosipulia
reilusti Yrttitarhan sekoitusta (sisältää mm. sipulia, pippuria, persiljaa, sinapinsiemeniä, paprikaa, rosmariinia, oreganoa, basilikaa, meiramia, korianteria…)
Maizena -suurustetta ruskeille kastikkeille tai vehnäjauhoja
Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Keittele hetki, suurusta ja mausta. Jatka keittämistä 3-10 minuuttia riippuen mitä jauhoja käytät. Vehnäjauhot vaativat kypsyäkseen kymmenisen minuuttia, maizenalla suurustettaessa riittää kolmisen minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa lisäksi bulguria tai riisiä.