Perinteinen kesäkeitto

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kesäkeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

147 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kesäkeitto on monen herkuttelijan kesän suosikkiruoka. Makuasia on, haluaako liemen suurustaa, tai maustaa kenties sulatejuustolla. Kasviksia voi käyttää vaihdellen kesäkurpitsasta parsakaaliin. Mausta keitto erilaisilla tuoreilla yrteillä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 7 dl vettä
  • suolaa
  • 7 varhaisperunoita
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 varsineen
  • 150 g herneitä
  • 5-6 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100-200 g sulatejuustoa
  • timjamia TAI
  • muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

  • Kiehauta suolalla maustettu vesi. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali, silppua sipulit.
  • Lisää kiehuvaan veteen ensin perunat ja muutaman minuutin päästä muut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
  • Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
  • Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.
  • Tarjoa kesäkeitto hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä