Naudanlihakeitto sisäpaistista ja häränhännistä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Naudanlihakeitto sisäpaistista ja häränhännistä
4 kpl häränhäntiä
puolikas sipuli viipaloituna (tulee liemeen)+ muutama siivu tuoretta inkivääriä
2,5 l vettä
1 kanelitanko
1 muskottipähkinä
1-2 tähtianista
2 rkl kalakastiketta
400 g riisipastaa
korianteria
sipuliviipaleita
400 g naudan paahto-/sisäpaistia tai ulkofilettä
4cm:n pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna
Lisäksi voit tarjota halutessasi: kevätsipulia,ituja kalakastiketta, chilikastiketta ja sitruunaa.
Laita riisipasta väljään veteen pehmenemään (esim. leivontakulhoon)
Huuhtele häränhännät ja laita ne kattilaan, jossa on vettä. Keitä, kunnes muodostuu verivaahtoa. Kuori vaahto pois, lisää kanelitanko, tähtianis ja muskottipähkinä. Laita kuuman keittolevyn päälle palanen alumiinifoliota, jonka päälle asetat muutaman sipuli- ja inkivääriviipaleen. Paahda niitä muutama minuutti ja kippaa nekin kattilaan. Keitä kannen alla muutama tunti, kunnes liemi on maukas ja hännät ovat mureita. Lisää liemeen kalakastiketta, tarkista maku. Jos liemi ei ole mielestäsi tarpeeksi maistuva, voit lisätä joko kalakastiketta, suolaa, liemikuution tai makua fondista.
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi, leikkaa joukkoon inkiväärisilppu.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, voit lisätä chilikastikkeen sipulien joukkoon, tai tarjota sen erikseen.
Hienonna korianteri (ja kevätsipuli).
Kuumenna keittoliemi kiehuvaksi, laita metalliseen kauhaan muutamia lihasuikaleita kerralla ja pidä kauhaa kiehuvassa nesteessä.
Kaada riisipastan liotusvesi pois ja kaada päälle keitettyä vettä hetkeksi, jotta pasta kypsyy. Siivilöi vesi pois.
Laita annoskulhon pohjalle ensin riisipastaa, päälle lihaviipaleet, sipulia, korianteria ja nestettä sen verran, että ainekset peittyvät. Jokainen voi halutessaan maustaa annostaan vielä sitruunasta puristamallaan mehulla, kalakastikkeella ja chilikastikkeella.
Voit tarjota lisänä myös kevätsipulia ja ituja eri astiasta, häränhännätkin ovat ihan syötäviä=)