Kummituksen kurpitsakeitto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 kg kurpitsaa
- 2-3 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ l vettä
- ½ l maitoa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 4-6 kananmunaa
- 8-12 mustapippuria TAI
- 8-12 mustia oliivipaloja (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi kurpitsa.
- Silppua kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia kuumassa kattilassa öljyssä yhdessä fariinisokerin kanssa.
- Lisää kurpitsa, vesi, maito ja kasvisliemikuutiot.
- Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
- Siivilöi liemi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää lientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää sitruuna mehu.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Kuori kananmunat ja leikkaa alta pala, jotta kananmuna pysyy pystyssä lautasella.
- Tökkää silmiksi mustapippurit tai oliivinpalat.
- Laita kummitus syvän lautasen keskelle ja kaada keittoa ympärille.
- Tarjoa kummituksen kurpitsakeitto heti!