Kummituksen kurpitsakeitto

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kummituksen kurpitsakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Kummituksen kurpitsakeitto kuuluu Halloween-pöytään. Kurpitsakeitto maistuu ilman koristeluja myös arkena vaikka lounaaksi.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg kurpitsaa
  • 2-3 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ l vettä
  • ½ l maitoa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • 4-6 kananmunaa
  • 8-12 mustapippuria TAI
  • 8-12 mustia oliivipaloja

Valmistusohje

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa.
  • Silppua kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia kuumassa kattilassa öljyssä yhdessä fariinisokerin kanssa.
  • Lisää kurpitsa, vesi, maito ja kasvisliemikuutiot.
  • Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
  • Siivilöi liemi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää lientä, kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää sitruuna mehu.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joukkoon suolaa. Rouhi joukkoon mustapippuria.
  • Kuori kananmunat ja leikkaa alta pala, jotta kananmuna pysyy pystyssä lautasella.
  • Tökkää silmiksi mustapippurit tai oliivinpalat.
  • Laita kummitus syvän lautasen keskelle ja kaada keittoa ympärille.
  • Tarjoa kummituksen kurpitsakeitto heti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä