Paahtopaistia, valkosipuliperunat ja timjamiporkkanoita

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Paahtopaistia, valkosipuliperunat ja timjamiporkkanoita

Paahtopaisti:

n. 1kg naudan paahtopaistia (tai ulko-/sisäfilettä)

marinadi:

1rkl soijakastiketta
3rkl öljyä
1rkl tomaattipyrettä
3 murskattua valkosipulinkynttä
1tl timjamia
1tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle: suolaa

Poista lihasta kalvot, sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa tai kestävässä muovipussissa. Laita liha marinadin joukkoon maustumaan mielellään yön yli, kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti.

Laita liha uunipellille alumiinifolion päälle siten, että nostat folion reunoja hiukan, ettei lihasta paistovaiheessa irtoava neste pääse valumaan pellille, vaan pysyy folion sisällä. Laita lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Paista lihaa 175 asteisessa uunissa uunin keskitasolla. Naudanliha saa jäädä hieman punertavaksi, silloin riittää sisälämpötilaksi 60 astetta, jos haluat kypsempää, anna olla hieman pidempään uunissa. Ripottele kypsän lihan pintaan suolaa. Anna lihan vetäytyä vielä n. 20 minuuttia, ennen kuin poistat lämpömittarin ja leikkaat lihan.

Voit valmistaa lihasta valuneesta nesteestä kastikkeen, johon sekoitat hippusen vehnäjauhoja, mausteita et tarvitse, koska marinadi on antanut liemelle riittävästi makua. Sekoita siis 1-2tl vehnäjauhoja lihasnesteeseen, kuumenna kiehuvaksi pienessä kasarissa.

Valkosipuliperunat:

1-1,5kg perunoita
3rkl öljyä
5 valkosipulinkynttä
0,5l kuohukermaa
paprikajauhetta
pippurisekoitusta

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, paista muutaman minuutin ajan perunaviipaleita ja hienonnettua valkosipulia koko ajan käännellen. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kerman kiehahtaa. Kaada seos uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 225 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä haarukalla.

Timjamiporkkanat:

Kuori porkkanat ja viipaloi ne ohuiksi ”lanteiksi.” Keitä vettä kattilassa, lisää porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi, ei kuitenkaan ylikypsäksi=)

Kaada vesi pois ja nosta porkkanat tarjoiluastiaan. Kuumenna kattilassa hieman voita tai margariinia, lisää joukkoon timjamia. Kaada voisula porkkanoiden päälle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä