Maistuvat Jalotofu-tortillat ja guacamolea

  • 1 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 4½ dl vehnäjauho
  • 1 tl suola
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 rkl voi
  • 3 dl vesi
  • 2 rkl avokadoöljy
  • 300 g jalotofu, marinoitu
  • 1½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • pala punainen chilipaprika
  • tacomauste
  • 500 g tomaattimurska
  • 2 avokado
  • 1 tomaatti
  • 3 ruukkua tuore korianteri
  • 1 limen mehu
  • 200 -300 g smetana
  • ranskankerma
  • 200 g kirsikkatomaatti
  • miniluumutomaatti
  • 1 kurkku
  • 1 paprika
  • ituja
  • 1 punasipuli

Jalotofu-tortillat maistuvat milloin tahansa. Yllätä illanistujaisvieraasi ja valmista ihanat tortillat alusta asti itse.

Maistuvat Jalotofu-tortillat ja guacamolea
8 kappaletta

Tortillat:
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl voita
n. 1½ dl vettä

Jalotofukastike:
2 rkl avokadoöljyä
300 g Jalotofu, marinoitu
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi
pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna
tacomaustetta maun mukaan
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä

Guacamole:
2 avokadoa
1 tomaatti + kiehuvaa vettä
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
muutama varsi korianteria
ripaus suolaa
yhden limen puristettu mehu

Lisäksi:
200-300 g smetanaa tai ranskankermaa
200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 kurkku
1 paprika
ituja
punasipuli
1 ruukku korianteria

Valmista tortillat. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla, kunnes taikina on sileää.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen palaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot pyöreiksi kiekoiksi.
Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa noin 15-30 sekuntia per puoli.
Käännä kun taikina hieman kuplii.

Valmista kastike.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioidut, marinoidut jalotofut yhdessä hienonnetun valkosipulin, sipulin ja chilipaprikan kanssa.
Mausta tacomausteella.
Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Valmista guacamole.
Kuori avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon.
Vedä tomaattiin ristikkäisviilto ja kasta se hetkeksi kiehuvaan veteen.
Kuori tomaatti.
Laita tomaatti kulhoon yhdessä sipulin, valkosipulin ja korianterin kanssa.
Mausta ripauksella suolaa ja purista sekaan limenmehua.
Jauha seos esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi.
Tarkista maku.

Tarjoa tortillat Jalotofu-kastikkeen, guacamolen, smetanan ja kasvisten kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä