Lanttulaatikko, maidoton, gluteeniton
- 30 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 dl kaurakerma
- 1½ dl gluteeniton korppujauho
- 1½ kg lanttusose
- 2 kananmuna
- 1-1½ dl tumma siirappi
- 1½ tl Herbamare yrttisuolaseos, merisuola
- muskottipähkinä
Pinnalle:
- ½ dl gluteeniton korppujauho
Perinteiset joululaatikot voit valmistaa myös gluteenittomaksi ja maidottomaksi, jolloin ne sopivat yhä useamman ruokavalioon. Mikäli haluat, voit toki käyttää myös tavallisia korppujauhoja ja kuohukermaa tai ruokakermaa. Herkullinen lanttulaatikko on maustettu Herbamare yrtti-merisuolalla ja makeutta laatikko saa siirapista.
Lanttulaatikko, maidoton, gluteeniton
8 annosta
3 dl kaura ruoka, kerman kaltaista valmistetta, maidoton, gluteeniton
1½ dl gluteenitonta korppujauhoa
1½ kg lanttusosetta
2 kananmunaa
1-1½ dl tummaa siirappia
1½ tl Herbamare Luomu Yrtti-merisuolaa
(ripaus muskottipähkinää jauheena)
Pinnalle:
½ dl gluteenittomia korppujauhoja
Mittaa kaura ruoka, kerman kaltainen valmiste kulhoon yhdessä gluteenittomien korppujauhojen kanssa ja anna turvota hetki.
Sekoita joukkoon lanttusose, rikotut kananmunat, tumma siirappi ja Herbamare Luomu Yrtti-merisuola ja ripaus muskottipähkinää.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan ja tasoita pinta.
Ripottele pinnalle gluteenittomia korppujauhoja ja painele haarukalla pinnalle kuvioita.
Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 1½ tuntia.