Lanttulaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Lanttulaatikko ja muut perinteiset joululaatikot ovat todellisia joulupöydän klassikoita, jotka maistuvat parhailta perinteisillä resepteillä valmistettuina. Näiden laatikoiden valmistuksessa käytetään usein yksinkertaisia ja laadukkaita raaka-aineita, jotka tuovat esiin niiden aidon ja herkullisen maun. Koristelussa voi kuitenkin käyttää luovuutta ja lisätä kauniita jouluruokiin sopivia aineksia, kuten tähtianiksia ja kanelitankoja, jotka tuovat annoksiin sekä visuaalista että makuaistia hivelevää lisäarvoa. Näin saat joulupöytääsi sekä perinteitä kunnioittavan että näyttävän kokonaisuuden, joka ilahduttaa kaikkia ruokailijoita.
Reseptiä tarkennettu. Julkaistu alunperin 16.11. 2011,
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 1 kg lanttusosetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaa TAI
- 2 dl maitoa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 1 dl siirappia
- 1-1 ½ tl suola
- ripaus inkivääriä
- ripaus maustepippuria
Pinnalle:
- korppujauhoja
- muutama nokare voita
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste. Anna turvota hetki.
- Lisää lanttusose, kananmunat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoja ja nosta päälle muutama nokare voita.
- Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
- Koristele lanttulaatikko ja tarjoa!