Kasvislasagne
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Quornin kanssa.
Tämä herkullinen kasvislasagne katoaa lautasilta nopeasti. Oletko jo kokeillut vuosia myynnissä ollut sieniproteiinista valmistettua Quornia? Se on monikäyttöistä ja sopii monenlaisiin terveellisiin aterioihin. Voit käyttää sitä lihan tai kanan tapaan ruoanlaitossa. Quorn sisältää runsaasti proteiinia ja vähän tyydyttynyttä rasvaa. Quorn on myös gluteeniton. Löydät monipuoliset Quorn -tuotteet kaupan pakastealtaasta.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 300 g Quorn Rouhetta
- 2 rkl tacomaustetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyreetä
- mustapippuria myllystä
- maun mukaan suolaa
- ½-1 ruukku tuoretta basilikaa
Juustokastike:
- 25 g voita TAI
- ¼ dl rypsiöljyä (vaihtoehto)
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 200-300 g cheddar sulatejuustoa
- 100 g juustoraastetta
- 6 lasagnelevyä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia.
- Lisää Quorn rouhe ja tacomauste. Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Hienonna joukkoon tuoretta basilikaa.
- Valmista juustokastike. Kuumenna öljy kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.
- Lisää cheddar sulatejuusto ja juustoraaste, sekoita.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja jaa kasviskastike, juustokastike ja lasagnelevyt kerroksittain siten, että pinnalle jää juustokastike. Kypsennä 200 asteessa 40-50 minuuttia.
- Anna kasvislasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.