Härkäpapu-kasvispata

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

84 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Vihreä härkä logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
  • 1 palsternakka
  • juuripersilja
  • 2 porkkana
  • pieni pala juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 100 g siitakesieni
  • rypsiöljy
  • avokadoöljy
  • 5 dl porkkanamehu
  • 2 dl Vihreä Härkä härkäpapurouhe
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl hunaja
  • tuore persilja
  • tuore kirveli
  • tuore korianteri
  • mustapippurirouhe

Kasvisruokailu on tämän päivän trendi ja mikäs sen parempaa! Nyhtökaura ja Härkis on jo kaikille tuttu juttu, mutta oletteko kuulleet kuivatusta härkäpavusta? Kuivattu härkäpapurouhe on loistava kasviproteiinin lähde ja se toimii ruoanlaitossa riisin tai pastan tapaan. Voit valmistaa siitä erilaisia patoja, käyttää keitoissa, valmistaa lämpimiä lisäkkeitä, nauttia salaatinpohjana myös kylmänä. Vain mielikuvitus on rajana. Riittää että kypsennät rouheen.
Valmistin helpon ja maistuvan kasvispadan, jossa on auringon kanssa kilpaa hehkuvat värit.
Kokeile sinäkin!

Härkäpapurouhetta myydään kauppojen kuivahyllyillä kilon pussissa. Tästä pussista valmistat monta herkullista ateriaa.

Härkäpapu-kasvispata
3-4 annosta

1 palsternakka tai juuripersilja
2 keskikokoista porkkanaa
pieni pala juuriselleriä
1 sipuli
100 g siitakesieniä
3 rkl rypsiöljyä tai avokadoöljyä
5 dl porkkanamehua
2 dl Vihreä Härkä härkäpapurouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
2 tl hunajaa
persiljaa, kirveliä tai korianteria
(mustapippuria myllystä)

Kuori palsternakka tai juuripersilja, porkkanat, selleri ja sipuli. Leikkaa muut pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Paloittele siitakesienet.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää kasvikset ja sienet ja kääntele kovalla lämmöllä hetki. Lisää porkkanamehu, Vihreä Härkä härkäpapurouhe, kasvisliemikuutio ja laakerinlehti. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Sekoita joukkoon hunajaa ja tuoreita yrttejä. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

harkapapu_rouhe_web_D8S8416-Edit

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: