Timjamimunakas, parmesaanitomaatit ja paistetut valkosipuli-herkkusienet

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • tomaatti
  • suola
  • mustapippuri
  • parmesaanijuusto
  • kananmuna
  • vesi
  • kerma
  • tinjaminlehti
  • öljy
  • herkkusieni
  • valkosipulinkynsi

Aamiaiselle, brunssille ja lounaaksi sopiva annos valmistuu helposti, vähistä raaka-aineista ja edullisesti. Kokeile munakkaan maustamiseen myös muita tuoreita yrttejä.
Tästä annoksesta riittää myös jaettavaa.

Timjamimunakas, parmesaanitomaatit ja paistetut valkosipuli-herkkusienet
2 annosta

Parmesaanitomaatit:
2 isoa kotimaista tomaattia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 g parmesaanijuustoa raasteena

Timjamimunakas:
6 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
1 rkl riivittyjä timjaminlehtiä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen

Valkosipuli-herkkusienet:
6 isoa Champ Herkkusientä
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä paistamiseen

Huuhtele tomaatit ja halkaise ne puolikkaiksi.
Ripottele pinnalle hieman suolaa, rouhi päälle mustapippuria myllystä ja raasta pinnalle parmesaanijuustoa.
Laita 200 -asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Valmista sillä välin timjamimunakas.
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma, riivityt timjaminlehdet, suolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla.
Kaada munakasmassa kuumalle pannulle ja siirtele sitä lastalla reunoilta keskelle niin kauan, kunnes munakas alkaa hyytyä.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Valuta munakas lautaselle kaksinkerroin.

Paista seuraksi valkosipulilla maustettuja herkkusieniä.

Halkaise herkkusienet tai leikkaa lohkoiksi.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet ja valkosipulit. Kääntele ensin kovalla lämmöllä ja pudota sitten lämpötilaa.
Mausta suolalla.

Tarjoa sienet munakkaan ja tomaattien kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä