Peruna-juuripersiljasose

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Peruna-juuripersiljasose

Mä on ihanan lempeän makuinen perunasose. Etsi kaupasta pussi,
jossa on valmiiksi pakattua juuripersiljaa. Se muistuttaa ulkonäöltä
porkkanaa ja maultaan vastaa aika lailla palsternakkaa, mutta on
mielestäni jotenkin miedomman makuinen, ainakin kypsänä. Sitä voi
käyttää tuoreraasteena tai ruoanlaitossa muiden juuresten tapaan.

Keitä
kuorittuja, pilkottuja juuripersiljapaloja vedessä kypsäksi. Jauha ne
erikseen soseeksi leikkurin terällä tai sauvasekoittimella (käytä
keitinvettä mukana). Lisää sose valmiin perunasoseen joukkoon ja
sekoita tasaiseksi. Toimi samoin käyttäessäsi mitä tahansa juureksia,
sillä niitä ei saa soseutettua pelkällä sähkövatkaimella.

Itse teen perunasoseen aina sähkövatkaimella. Sillä saa soseesta ihanan kuohkeaa. Jotkut vannovat perunasurvimen nimeen.

Osta jauhoista perunalajiketta, kuten Van Gogh tai Rosamunda, valmiiksi pakatuissa pusseissa värikoodi on punainen.

Keitä kuorittuja, paloiteltuja perunoita suolalla maustetussa vedessä kannen alla.

Kaada keitinvesi pois. Painele perunoita ensin sähkövatkaimen vatkaimilla lyttyyn, etteivät ne lentele pitkin seiniä;)

Lisää
joukkoon margariinia tai voita maun mukaan ja suolaa, vatkaa perunat
kunnolla rikki. Lisää maitoa, kunnes saat sopivanpaksuisen muussin.

Varsinkin
isompaa määrää tehdessä on hyvä käyttää lämmintä maitoa, ettei muussi
jäähdy. Pientä määrää tehdessä maito voi olla kylmääkin.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä