Gluteenittomat kasvisröstit

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • Helppo Vaikeustaso
  • 12 Annosta
Gluteenittomat kasvisröstit

Syksyn vihannessato on nyt parhaimmillaan. Edulliset raaka-aineet taipuvat herkullisiksi aterioiksi vähällä vaivalla. Kokeile kasvisröstejä, jotka sopivat vaikkapa liha- ja kanaruokien seuraksi tai ihan sellaisenaan. Ruoan kruunaa herkullinen jogurttikastike.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 keskikokoista punajuurta
  • 1 iso sipuli
  • 350 g kesäkurpitsaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 50 g sokeriherneenpalkoja
  • 1/3-1/2 punaista chilipaprikaa
  • 1-2 tl rakuunaa
  • ¾ tl suolaa
  • 2-3 rkl maizenaa
Paistamiseen:
  • voita TAI
  • margariinia (vaihtoehto)
Lisäksi
  • 200 g luonnonjogurttia
  • 2-3 rkl kurpitsapikkelssiä
  • 2-3 rkl tuoretta minttua

Valmistusohje

  • Kuori palsternakka, porkkanat, punajuuret ja sipuli. Raasta ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa.
  • Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet, sokeriherneenpalot ja chilipaprika. Lisää rakuuna ja suola.
  • Anna seoksen seistä hetki ja purista sitten ylimääräinen neste pois mahdollisimman hyvin.
  • Lisää maizena sekoittaen.
  • Paista seos lettupannussa molemmin puolin kauniiksi kasvisrösteiksi voissa tai margariinissa.
  • Valmista seuraksi raikas jogurttikastike.
  • Sekoita luonnonjogurtin joukkoon kurpitsapikkelssi ja hienonnettua minttua.
  • Tarjoa kasvisröstit yhdessä jogurttikastikkeen kanssa

Usein kysytyt kysymykset: Gluteenittomat kasvisröstit

1. Mitä gluteenittomat kasvisröstit sisältävät?

Gluteenittomat kasvisröstit valmistetaan juureksista ja vihanneksista kuten palsternakasta, porkkanasta, punajuuresta, kesäkurpitsasta ja sipulista. Sidosaineena käytetään maizenaa, joka ei sisällä gluteenia.

2. Ovatko röstit varmasti gluteenittomia?

Kyllä, reseptissä ei käytetä gluteenia sisältäviä viljoja. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kaikki käytetyt raaka-aineet, kuten maizena ja jogurtti, ovat merkitty gluteenittomiksi ja että valmistus tapahtuu puhtaissa olosuhteissa.

3. Miten kasvisröstit valmistetaan?

Raaka-aineet raastetaan, maustetaan ja seoksesta puristetaan ylimääräinen neste pois. Sen jälkeen röstit paistetaan lettupannussa voissa tai margariinissa molemmin puolin kullanruskeiksi.

4. Voiko reseptiä muokata?

Ehdottomasti! Voit lisätä esimerkiksi fetajuustoa, kikherneitä tai vaihtaa mausteita oman maun mukaan. Jogurttikastikkeen voi korvata vegaanisella vaihtoehdolla, kuten kaurafraichella.

5. Voiko röstit pakastaa?

Kyllä, paistetut röstit voi pakastaa. Anna niiden jäähtyä täysin ennen pakastamista ja lämmitä uudelleen uunissa tai pannulla.

6. Mihin gluteenittomat kasvisröstit sopivat?

Ne sopivat erinomaisesti lisukkeeksi liha- tai kasvisruokien kanssa, brunssille, tai kevyeksi lounaaksi jogurttikastikkeen kera.

Kauppalista

Yhteistyössä