Tillipesto

Uusimmat reseptit
Advertising information
Pestokastikkeet ovat yleisimmin yrteistä valmistettuja kastikkeita, joissa on lisäksi parmesaanijuustoa, pinjansiemeniä ja oliiviöljyä. Tahna maustetaan suolalla ja pippurilla, sekä usein myös valkosipulilla, jonka voi halutessaan jättää pois. Pinjansiemenet voit korvata cashewpähkinöillä tai jos haluat, voit valmistaa yrteistä ja öljystä, sekä mausteista maistuvan yrttiöljyn ja käyttää peston tapaan. Tyypillisesti pestoon käytetään tuoretta basilikaa. Voit korvata ohjeen tillin basilikalla.
Pestokastike on herkullista patongin ja vaaleiden leipien päällä, mutta sopii myös ruisleivän kanssa nautittavaksi. Käytä pestoa piiraissa, kylmien tahnojen mausteena tai kastikkeissa.
Tillipesto sopii erityisesti kalaruokien ja perunasalaatin maustamiseen.
Tillipesto
noin 3 dl valmista pestokastiketta
1 dl pinjansiemeniä
50 g ruukku tilliä
1 1/2-2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi
Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Voit käyttää myös silppuria.
Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Säilyvyys noin 3 päivää.
Vinkki! Peston voi myös pakastaa.