Munakastike

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Munakastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

151 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Munakastike on herkullinen lisäkekastike erityisesti kalaruoille. Munakastike on kananmunarouheella tai -lohkoilla höystetty valkokastike, jota myös Bechamelkastikkeeksi kutsutaan. Tätä kastiketta käytetään ilman munaa juustolla maustettuna mm. lasagnen kastikkeena. Voit maustaa kastikepohjan myös pinaatilla tai nokkosilla.

Advertising information

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • vettä
  • 50 g voita
  • tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa

Valmistusohje

  • Laita munat kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuori ja hienonna tai lohko munat.
  • Sulata rasva kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää maito vähän kerrallaan.
  • Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
  • Varo polttamasta pohjaan.
  • Mausta valmis kastike suolalla.
  • Lisää joukkoon munarouhe.
  • Tarjoa munakastike esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: