Omenachutney

  • 45 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
omenachutney
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

131 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Hyödynnä ihanat omenat helposti! Valmista ihanaa omenachutneya talven varalle ja varaa muutama purkki myös ystäville viemisiksi! Suurenna ohjetta tarpeen mukaan.

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 1 kg omenoita
  • 2 sipulia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • mustapippuria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ kg hillosokeria

Valmistusohje

  • Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi.
  • Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Käytä talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi ovat arat, sillä chilipaprikan siemenet ovat polttavia.
  • Laita yllämainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
  • Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko.
  • Laita omenachutney kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä