Maalaislohkoperunat ja wasabimajoneesi
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 700 g peruna
- 2 ¾ dl rypsiöljy
- 2-3 valkosipuli
- ½ tl suola
- 2 tl paprikajauhe
- cayennepippuri
- 1 kananmuna
- 2 tl wasabitahna
- 1 tl sokeri
- 1 tl omenaviinietikka
Viikonloppuherkutteluun sopivat loistavasti herkulliseksi maustetut maalaislohkoperunat, joita voit dippailla ihanaan wasabimajoneesiin.
Maalaislohkoperunat ja wasabimajoneesi
2-4 annosta
700 g perunoita
¾ dl rypsiöljyä
2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
Wasabimajoneesi:
1 muna
2 dl rypsiöljyä
2 tl wasabitahnaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi.
Sekoita rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, paprikajauhe ja cayennepippuri keskenään ja sekoita perunalohkot joukkoon.
Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 30-40 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla kypsennyksen aikana.
Valmista seuraksi ihana dippikastike.
Bamix pyöräyttää majoneesin puolessa minuutissa. Voit käyttää koko munan valkuaisineen. Mittaa wasabimajoneesin ainekset Bamix mittakulhoon ja laita sauvasekoitin mittakannun pohjaan. Käynnistä laite ja nosta laitetta hiljalleen ylöspäin, kunnes majoneesi on valmis. Tarkista maku.
Tarjoa rapsakoiden maalaisperunoiden kanssa.