Salmiakkifudge

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 24 Annosta
Salmiakkifudge

Kaupallinen yhteistyö Haganol

Oletko salmiakin ystävä? Mikäli olet, tätä et voi jättää kokeilematta! Syntisen herkullinen salmiakkifudge valmistuu helposti ja suhteellisen nopeasti. Olisi hyvä jos käytössäsi olisi lämpömittari, joka näyttää asteet noin 115 asteeseen, mutta pärjäät kyllä ilmankin.

Advertising information

salmiakkifudge

Salmiakkimikserin uusi koko!

Haganol Apteekin salmiakkituotteet tilaat nyt näppärästi suoraan heidän verkkokaupasta. Valikoimissa on nyt perinteisen 5 desilitran kokoisen pullon lisäksi myös kätevä 2 desilitran kokoinen pullo. Tee tilaus osoitteesta haganol.fi

Tee tilaus osoitteesta haganol.fi

Ainekset

24 annosta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl Haganol Apteekin Salmiakkimixeriä
  • 4 dl sokeria
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 50 g voita
  • 1-2 tl mustaa pastaväriä

Valmistusohje

  • Laita paksupohjaiseen kattilaan kuohukerma, Salmiakkimixer, sokeri, vaahterasiirappi ja voi.
  • Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes seos on noin 115 asteista.
  • Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, laita juomalasiin kylmää vettä ja pudota nokare seosta lasiin.
  • Mikäli saat nostettua nokareen lasista niin että saat sitä muotoiltua, on seos valmis.
  • Sekoita joukkoon mustaa pastaväriä, kunnes saat sopivan mustan seoksen.
  • Kaada seos lämmönkestävään kulhoon ja anna jäähtyä noin viisi minuuttia.
  • Vatkaa seos sitten sähkövatkaimella noin 5-10 minuuttia, kunnes se on kuohkea ja menettää kiiltoaan.
  • Vuoraa pieni reunallinen uunivuoka leivinpaperilla ja sivele pinnalle hieman rypsiöljyä.
  • Kaada seos vuokaan ja levitä suht tasaiseksi.
  • Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  • Leikkaa salmiakkifudget neliöiksi ja pakkaa lahjarasiaan tai nosta tarjolle.

Usein kysytyt kysymykset: Salmiakkifudge

Mitä salmiakkifudge on?

  • Pehmeä, kotona valmistettava toffeemakeinen, johon lisätään salmiakkimixeriä tai salmiakkijauhetta.
  • Se on suomalaiseen makuun sopiva versio perinteisestä fudgesta

Kuinka salmiakkifudge valmistetaan?

  • Perusresepti: sokeri, voi, maito ja kondensoitu maito.
  • Massaa keitetään kattilassa, kunnes se saavuttaa oikean lämpötilan (sokerilämpömittari suositeltava).
  • Lopuksi lisätään salmiakin makuaineet ja massa kaadetaan vuokaan jähmettymään

Onko se helppo tehdä?

  • Kyllä, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta.
  • Fudge voi kiteytyä tai palaa, jos lämpötilaa ei hallita.
  • On olemassa myös mikroaaltouunissa tehtäviä pikaversioita, jotka helpottavat valmistusta.

Mihin tilanteisiin salmiakkifudge sopii?

  • Halloween-pöytään mustan värinsä vuoksi.
  • Lahjaksi ystäville – monet pitävät sen erikoisesta mausta ja ulkonäöstä
  • Juhliin tai kahvipöytään makeana lisänä.

Onko salmiakkifudge gluteeniton?

  • Useimmat reseptit ovat luonnostaan gluteenittomia, sillä raaka-aineet eivät sisällä viljaa.
  • Kannattaa kuitenkin tarkistaa käytetty salmiakkituote, sillä jotkin voivat sisältää lisäaineita.

Mitä välineitä tarvitsen?

  • Sokerilämpömittari on suositeltava, jotta massa ei jää liian löysäksi tai kovaksi.
  • Vaaka aineiden punnitukseen, sillä grammoissa mitattu tarkkuus on tärkeää.

Huomioitavaa

  • Salmiakki jakaa mielipiteitä: jotkut rakastavat, toiset eivät siedä sen makua.
  • Korkea sokeripitoisuus: nauti kohtuudella.
  • Valmistus vaatii tarkkuutta: liian nopea keitto voi pilata rakenteen.
  • Allergiat: tarkista salmiakkituotteiden ainesosat, sillä ne voivat sisältää esim. lakritsijuurta tai väriaineita.
salmiakkifudge

Kauppalista

Yhteistyössä