Roquefort-etanat

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Roquefort-etanat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Etanat ovat upea alkupala vaikkapa erilaisille keittoruoille, tai miksei vaikka kalalle tai pihville. Nopeasti syntyvä alkupala tuo kotiin ihastuttavan tuoksun. Etanoita löydät hyvin varustelluista marketeista säilykehyllyltä.

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 1 prk säilyke-etanoita
  • 1 pieni sipuli
  • nokare voita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 50 g Roquefort -sinihomejuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • loraus sitruunamehua TAI
  • sitruunan kuoriraastetta (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Ota esille kolme etanapannua tai uunin kestäviä pieniä vuokia.
  • Huuhtele etanat kylmällä vedellä siivilässä ja valuta hyvin.
  • Hienonna pieni sipuli ja kuullota voissa pannulla, älä kuitenkaan ruskista.
  • Lisää joukkoon etanat ja kääntele hetki. Lisää valkoviiniä ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
  • Sekoita keskenään Roquefort-juusto, hienonnetut valkosipulinkynnet ja voi ja jaa etanoiden päälle.
  • Kuumenna 250 asteessa uunissa muutama minuutti ja tarjoa etanat tuoreen leivän kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä