Mustaherukkagraavattua lohta
- 5 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 10 Annosta
Advertising information
Ainekset
10 annosta
Mustaherukkagraavattu lohi:
- 300 g lohifileetä
- kultasuolaa tai karkeaa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 100 g pakastemustaherukoita
Lisäksi:
- 10 viipaletta Maalahden Limppu -leipää
- 300 g smetanaa
- 1 omena
- ½ pieni punasipuli
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 dl sinimailasen ituja
Valmistusohje
- Laita päällekkäin arkki foliota ja arkki leivinpaperia.
- Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle.
- Rouhi pinnalle reilusti kultasuolaa tai karkeaa merisuolaa.
- Laita päälle pakastemustaherukoita.
- Käännä folio ja leivinpaperi nyytiksi ja puristele mustaherukoita hienommaksi.
- Laita nyytti jääkaappiin yön yli.
- Leikkaa fileointiveitsellä ohuita viipaleita.
- Laita smetana kulhoon.
- Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita ainekset keskenään. Lisää ripaus suolaa.
- Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
- Laita Maalahden Limppu leipäviipaleet tarjoiluvadille.
- Lusikoi jokaisen päälle smetanaseosta.
- Laita päälle sinimailasen ituja ja graavilohiruusukkeita.
- Tarjoa!