Mustaherukkagraavattua lohta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 5 min Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 10 Annosta

Joulun alkuruoaksi sopivan herkun valmistus aloitetaan jo vähintään edellisenä päivänä tai muutamaa päivää aiemmin. Nämä ihanat leivät maistuvat toki muulloinkin.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Mustaherukkagraavattu lohi:
  • 300 g lohifileetä
  • kultasuolaa tai karkeaa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g pakastemustaherukoita
Lisäksi:
  • 10 viipaletta Maalahden Limppu -leipää
  • 300 g smetanaa
  • 1 omena
  • ½ pieni punasipuli
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 dl sinimailasen ituja

Valmistusohje

  • Laita päällekkäin arkki foliota ja arkki leivinpaperia.
  • Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle.
  • Rouhi pinnalle reilusti kultasuolaa tai karkeaa merisuolaa.
  • Laita päälle pakastemustaherukoita.
  • Käännä folio ja leivinpaperi nyytiksi ja puristele mustaherukoita hienommaksi.
  • Laita nyytti jääkaappiin yön yli.
  • Leikkaa fileointiveitsellä ohuita viipaleita.
  • Laita smetana kulhoon.
  • Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita ainekset keskenään. Lisää ripaus suolaa.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
  • Laita Maalahden Limppu leipäviipaleet tarjoiluvadille.
  • Lusikoi jokaisen päälle smetanaseosta.
  • Laita päälle sinimailasen ituja ja graavilohiruusukkeita.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Yhteistyössä