Lohimureke, hunajaiset keltajuuret ja jogurttikastike
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ kg lohifilee
- 2 ½ dl ruokakerma
- kuohukerma
- 1 tl limepippuri
- sitruunapippuri
- 1 ½ tl suola
- 1 tl kurkuma
- 1-2 tl rakuuna
- 2 rkl voi
- öljy
- 500 g keltajuuri
- ¾ dl hunaja
- 300 g luonnonjogurtti
- 1-2 tl sinappi
- ½ dl tuore minttu
Valmista perheaterialle herkullinen lohimureke ja hunajaisia keltajuuria. Tarjoa seuraksi raikasta jogurttikastiketta.
Lohimureke, hunajaiset keltajuuret ja jogurttikastike
6-8 annosta
1 ½ kg lohta fileenä
2 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa
1 tl limepippuria tai sitruunapippuria
1 ½ tl suolaa
1 tl kurkumaa
1-2 tl kuivattua rakuunaa
2 rkl voita tai öljyä
500 g keltajuuria
ripaus suolaa
¾ dl hunajaa
Jogurttikastike:
300 g luonnonjogurttia
1-2 tl sinappia
ripaus suolaa
½ dl tuoretta minttua hienonnettua
Poista lohesta ruodot ja nahka.
Paloittele kala muutamaan osaan ja laita ainekset leikkurin kulhoon.
Lisää kuohukerma, limepippuri tai sitruunapippuri, suola, kurkuma ja kuivattu rakuuna.
Käynnistä kone ja jauha seos tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Vuoraa kaksi leipävuokaa Saga Leivinarkilla ja lusikoi kalamureketaikina vuokiin.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke on vielä mehevää, mutta kypsää.
Valmista samaan aikaan hunajaiset keltajuuret.
Kuori keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Kuumenna voi pannulla. Lisää keltajuuret ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Mausta suolalla ja kypsennä kalamurekkeen kanssa uunissa omassa Saga Leivinpaperilla vuoratussa uunivuoassaan.
Valmista seuraksi jogurttikastike. Laita luonnonjogurtti kulhoon ja mausta sinapilla, suolalla ja hienonnetulla mintulla.
Tarjoa seuraksi uuden sadon perunoita ja salaattia