Vauvanvaunukakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- suolaton voi
- tomusokeri
- maito
- vaniljasokeri
- vanilja-aromi
- elintarvikeväri
Vuoka on Bake and partyn
vauvanvaunu-vuoka, johon tein neljän munan kakkupohjan periaatteella:
kaikkia aineksia saman verran tilavuusosina; 4 munaa (lasillinen),
saman verran sokeria, saman verran jauhoja, joista osa vehnäjauhoja,
osa perunajauhoja + 2 tl leivinjauhetta.
Munat ja sokeri
vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, joukkoon lisätään keskenään sekoitetut
kuivat aineet ja taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Kakku paistetaan uunin alaritilätasolla 175 asteisessa uunissa, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
Kakku kannattaa kumota 5-10 minuutin kuluttua uunista oton jälkeen.
Tässä on sokerikreemiä.
Yhteen kakkuun riittää tämä määrä ja siitä jää yleensä vähän ylimääräistäkin, varsinkin, jos pursottaa reunat kermalla.
Sokerikreemi:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
1-2 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
elintarvikevärejä värjäämiseen
Vatkaa voi, tomusokeri ja maito keskenään tasaiseksi massaksi, mausta vaniljasokerilla tai -aromilla.
Arvioi
kunkin tarvitsemasi värin määrä, jaa kreemi pieniin kippoihin ja värjää
jokainen kipollinen erikseen kullakin haluamallasi värillä siten, että
lisäät väriä cocktailtikkua väriin kastamalla ja upotat tikun kreemiin.
Sekoita seos tasaiseksi teelusikalla. Käytä aina uutta tikkua, kun
lisäät väriä, ettei kreemi joudu kosketuksiin purkissa olevan värin
kanssa. (Kuulostiko monimutkaiselta tämä selostukseni?)
Värit ovat Bake and partyn geelimäisiä elintarvikevärejä, jotka ovat erittäin helppokäyttöisiä.
Näin
lähdin liikkeelle. Käytin ääriviivoihin kertakäyttöpursotinpussien
(Bruno tai Toppits) mukana ollutta suorapäistä tyllaa, Bake and partyn
tyllista käyttäisin numeroa 3. (Wilton)
Tuossa näkyvän valkoisen olen pursottanut muistaakseni tyllalla 10.
Tämän jälkeen kastelin sormet perunajauhoihin ja taputtelin valkoiset osat tasaiseksi.
Sitten
vain pursottelemaan muita osia. Tyllat 16 ja 18 ovat tähän
tarkoitukseen parhaita tyllia, 18 on oma suosikkikokoni ja terällä 16
saa vielä pienempää ja yksityiskohtaisempaa jälkeä.
Pidä pursotinpussi pystysyorassa asennossa ja purista pieniä napakoita tähtiä vieriviereen.
Renkaat
tuli pursoteltua kiireessä tosi hätäisesti ja siltä tuo lopputuloskin
näyttää. Laitoin koristeeksi vielä vähän sokerihelmiä ja renkaiden
keskelle kaapista löytyneet pikeerikukat.
Reunalle vatkasin sokerilla maustettua ( 2,5 dl) Flora vispiä ja värjäsin sen vaaleanpunaiseksi.
Välissä
on banaanisiivuja ja Lidlistä löytämääni kahvinmakuista valkosuklaasta,
jonka sulatin mikrossa ja sekoitin vaahdotettuun Flora vispiin (150 g
suklaata + 2,5 dl Flora vispiä). Pohja on kostutettu sitruunalimulla
(esim Sprite).
Vielä…tämä kakku syntyi tähän tyyliin:
Ota
kananmunat kaapista ja viritä vatkain. Riko munat kulhoon, kaiva
munankuoret vauvan (meidän vauva on kylläkin jo 1 1/2 vuotta vanha)
suusta.
Vatkaa munat ja sokeri, nosta vauva alas ruokapöydältä.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, tarjoile kärsimättömälle
vauvalle purkillinen kakunkoristeita.
Kakunkoristelu:
Varaa
esille pursotinpussit ja tyllat. Kerää vauvan lattialle kippaamat
tyllat talteen, nosta suklaakermavaahtokiposta lattialle heitetty
nuolija tiskialtaaseen ja putsaa lattia.
Kisko vauvan kädestä
pursotinpussit, siirrä tuoli kauemmas kakusta, jottei pienet kädet yllä
kaivelemaan kakkua. Sekoita värit sokerikreemiin, nosta vauva alas
ruokapöydältä. Kaada vauvalle mehua, aloita ääriviivojen pursottaminen.
Anna kaapin edessä kurkottelevalle vauvalle pilli. Jatka pursottelua.
Nosta vauva alas ruokapöydältä.
Pursota vaunun kuomu, työnnä
pienet sormet kauemmaksi kakusta. Nosta vauva pois tuolilta, vatkaa
kerma vaahdoksi. Pursota kakun reunat. Nosta vauva alas ruokapöydältä.
Pyyhi hikikarpalot otsalta. Siivoa keittiö.