Trendikäs texmex-voileipäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- leipä
- vesi
- limemehu
- öljy
- broilerin fileesuikale
- tacomauste
- salsakastike
- juustodippikastike
- punainen paprika
- tomaatti
- avokado
- punainen chilipaprika
- suola
- ranskankerma
- smetana
- salaatti
- kurkku
- valkosipuli
- sipuli
- jääsalaatti
- persilja
- nacho
Trendikäs texmex-kakku on erityisesti nuorten mieleen. Voit korvata täytteen broilerin myös jauhelihalla.
TexMex-voileipäkakku
10-13 annosta
15 kpl Pågen JättiRanska tai Rasker Rouhea Jättitoast-leipäviipaleita
Kostutus:
vettä
limenmehua
Broileritäyte:
1 rkl öljyä
200 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
tacomaustetta maun mukaan
100 g salsakastiketta (medium)
100 g juustodippikastiketta
1/2 punainen paprika
Guacamoletäyte:
yhden limen mehu
1 tomaatti
2 kypsää avokadoa
1 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1/2 punainen chilipalko
1/4 tl suolaa
1/2 punainen paprika
Lisäksi:
ranskankermaa tai smetanaa
salaattia
kurkkua
Kostutus: 2 dl vettä + 1/2 dl limemehua
Kuorrutus: Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 limen mehu
1 tomaatti
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1/2 punainen chilipalko
1/4 tl suolaa
100-200 g smetanaa tai ranskankermaa
Koristeeksi:
paprikasuikaleita
kirsikkatomaatteja
tuorekurkkua
mustia oliiveja
pieni kelta-, tai punasipuli
jääsalaattia tai persiljaa
nachoja
Kuumenna öljy pannussa, paista broilerinfileesuikaleet ja mausta tacomausteella. Jäähdytä.
Leikkaa leivistä reunat ja lado leipäviipaleet leivinpaperilla suojatulle tarjottimelle 3 viipaletta vierekkäin. Kostuta vesi-limetinmehunesteellä.
Valmista guacamole.
Halkaise avokadot ja kierrä kivet irti kuorista.
Koverra avokado lusikalla kuoresta kulhoon.
Purista joukkoon limen mehu.
Kuori tomaatti veitsellä tai kalttaa tomaatti ensin. (Kalttaus: kuumenna vettä kattilassa ja vedä tomaatin päälle ristikkäisviilto. Laita
tomaatti kiehuvaan veteen ja nosta se pois kun kuori alkaa irrota tomaatista. Kuori tomaatti)
Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Leikkaa jäähtyneet broilerinfileesuikaleet pienemmiksi ja lisää joukkoon salsakastike ja juustodippi. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Kuutioi paprika. Laita päälle leipäkerros, kostuta ja levitä päälle guacamole ja paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput broileritäytteestä. Laita päälle loput leivistä ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Siisti kakun reunat tarvittaessa ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Valmista guacamole.
Halkaise avokadot ja kierrä kivet irti kuorista.
Koverra avokado lusikalla kuoresta kulhoon.
Purista joukkoon limen mehu.
Kuori tomaatti veitsellä tai kalttaa tomaatti ensin. (Kalttaus: kuumenna vettä kattilassa ja vedä tomaatin päälle ristikkäisviilto. Laita
tomaatti kiehuvaan veteen ja nosta se pois kun kuori alkaa irrota tomaatista. Kuori tomaatti)
Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita kuorrutteen guacamole ja ranskankerma tai smetana. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle.
Koristele kakku värikkäästi paprikalla, kirsikkatomaateilla, kurkulla, oliiveilla ja sipulirenkailla.
Painele kakun reunoille nachoja.