Sydänkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • vaniljakreemi
  • vadelma
  • mustaherukka
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • maitorahka
  • makeutusjauhe

Tämän kakun ideana oli nimenomaa, että keskiosa olisi jäänyt ilman
koristeita, sillä päällinen on kääretorttuviipaleita Charlotte Russen
tapaan. Peitin keskiosan kuitenkin vadelmilla, sillä pinta ei ollut
kaunis, tein kääretortun illalla sen verran myöhään, etten  ehtinyt
seisottaa sitä jääkaapissa täytteiden kanssa ennen leikkaamista.
Lisäksi käyttämäni vaniljakreemi oli mulle entuudestaan tuntematon, se
jäi liian löysäksi, joten täyte oli melkoien valuvaa, valmista
kääretorttua oli melkoisen hankala leikata. Eikä kahta ilman
kolmatta….reunalle vatkaamani kerma jäi todella löysäksi, lisäsin
siihen ainoastaan (tosin aika reilulla kädellä) mansikkatomusokeria.
Siitä pystyi juuri nipin napin töräyttää kermapläjäykset päälle.

Tässä
kuitenkin ainekset joilla itse tämän tein, tehän voitte halutessanne
käyttää mitä tahansa muita makuaineita, tai kääretorttuna vaikka
valmista kääretorttua.


Kääretorttupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa
munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet, kaada taikina  leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle
uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla n 7
minuuttia. Kumoa levy sokerilla ripotellun leivinpaperin päälle.

Täytä jäähtynyt torttu:


1 annos vaniljakreemiä
muutama desi vadelmia ja mustaherukoita
sokeria maun mukaan

Leikkaa kääretortusta ohuita siivuja. Vuoraa sydän-kakkuvuoka kelmulla ja aseta pohjalle kääretorttupalat.


Täyte:
4-5 liivatelehteä + 0,5 dl vettä tai mehua liuottamiseen
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
200 g maitorahkaa
n 3 dl vadelmia ja mustaherukoita
2 tl vaniljasokeria
sokeria tai makeutusjauhetta maun mukaan

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n viideksi minuutiksi.

Yhdistä vaahdotettu kerma, rahka, sokerit ja marjat.

Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen, anna jäähtyä n minuutti.

Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte kääretorttupalojen päälle vuokaan ja laita kylmään vähintään muutamaksi tunniksi.

Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä